Робин Уилямс забранил да се снима продължение на „Аладин”
Робин Уилямс забранил да се снима продължение на „Аладин” / снимка: Guliver/Getty Images

Киностудията „Уолт Дисни” не може да снима каквото и да било продължение на анимацията „Аладин” до 2039 г., съобщи за в. „Ню Йорк пост” бивш сътрудник на киностудията. Ограничението е свързано със завещанието на холивудската звезда Робин Уилямс, починал на 11 август 2014 г.

Робин Уилямс, който озвучи Джина, е забранил образът му да бъде използван по какъвто и да било начин в продължение на 25 години след смъртта му.

Преди да се самоубие Робин Уилямс е подписал с „Уолт Дисни” споразумение, което не позволява на киностудията да използва работни аудиозаписи с гласа на актьора, записани в процеса на работа над оригиналния „Аладин” през 1991 г. По думите на източника, тези записи биха били достатъчни за създаването на четвърта пълнометражна анимация.

Въпреки това през юли 2015 г. „Уолт Дисни” обяви, че започва работа над продължението на приказката. Предвиден е обаче игрален, а не анимационен филм. В центъра на историята ще е джинът. В лентата ще бъде разказано как той става духът от лампата. Кой ще изпълни ролята, не се съобщава.

„Аладин” е американски анимационен филм от 1992 г. Режисиран е от Джон Мъскър и Рон Клемънтс и е базиран на приказката „Аладин и вълшебната лампа” от „Хиляда и една нощ”. Филмът излиза на 25 ноември 1992 г. Неговите продължения са съответно „Аладин и завръщането на Джафар”, анимационният сериал „Аладин” и „Аладин и царят на разбойниците”.

Източник: БТА