Робин Уилямс с трогателно послание към онкоболна жена (ВИДЕО)
Робин Уилямс с трогателно послание към онкоболна жена (ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Робин Уилямс успял да изпълни предсмъртното желание на своя почитателка няколко месеца преди да се самоубие, съобщава "Ню Йорк таймс", цитиран от "24 часа".

Новозеландката Вивиан Уолър е диагностицирана с рак на бъбреците и белите дробове. След няколко месеца химиотерапия нейното състояния се влошило и тя била изпратена в хоспис. Пациентката разбрала, че ще умре и написала списък с желания. Едно от тях било да се срещне със своя кумир Робин Уилямс. Уолър обаче била толкова отслабнала от болестта, че не успяла да се види с него лице в лице. За сметка на това актьорът направил видеозапис за момичето два месеца преди да се самоубие.

"Привет, Вививан, Робин Уилямс е. Как е в Нова Зеландия? Изпращам моята любов на теб, малката ти дъщеричка Софи и съпруга ти Джак. Може да зачеркнеш това желание от списъка", казва актьорът във видеозаписа. В края на посланието Уилямс изпраща въздушна целувка на болното момиче.

"Реших да кача в мрежата това видео, защото ние наистина обичаме Роби. Искаме хората да разберат каква личност беше той", споделя съпругът на момичето Джак.

Робин Уилямс беше открит мъртъв в дома си на 11 август. Първоначалното предположение за самоубийство впоследствие беше потвърдено.