Роберто Кавали произвежда и вино
Роберто Кавали произвежда и вино / netinfo
Дизайнерът на висша мода Роберто Кавали стана производител и на вино. „Light Rosso Toscana" е виното в ограничено количество, което беше представено от стилиста от Флоренция. То се прави от донесени от Бордо лозя, засадени в Тоскана през 2000 г., информира ProntoSofia.

Първите бутилки от произведеното през 2004 г. червено вино бяха отворени преди дни във Флоренция. Става въпрос за сериите „Cavalli Selection" и "Cavalli Collection".

Според седмичника „Еспресо“ от „Cavalli Selection" са били произведени общо 5000 бутилки. Те ще бъдат продавани в 40 топресторанта и енотеки в Тоскана. Реколта 2005 пък, която ще се продава през 2008 г., ще се разпространява и в Америка, Германия, Швейцария и Великобритания.

Целта на Кавали е да се концентрира върху качеството и престижа, а не върху количеството на произвежданото вино. Бутилките от „Cavalli Collection" ще бъдат предназначени само за специални подаръци. Бутилката от колекцията е като триумф на лукса. Тя е черна на цвят и върху нея са изобразени змия и символът на Роберто Кавали.

Всяка година ще се произвеждат 2000 бутилки от колекцията и всяка от тях ще бъде поставена в изискана кожена кутия. В кутиите ще има и по две кристални чаши за червено вино, както и отварачка-бижу. „Алкохолният“ експеримент на Кавали включва и водка. Той я произвежда от три години насам и я разпространява в цял свят.