Рияд забрани домашните любимци
Рияд забрани домашните любимци / netinfo

Всеки необвързан мъж знае, че кучето, което разхожда в парка, привлича жените като с магнит. В усърдния си стремеж да предотврати това религиозната полиция в Саудитска Арабия реши да забрани както продажбата на кучета и котки като домашни любимци, така и разхождането им на обществени места, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Агенцията се позовава на публикации в арабски издания.

Забраната е влязла в сила завчера в столицата Рияд. Властите заявиха, че ще се погрижат тя да бъде спазвана стриктно, за разлика от предишни подобни мерки в Мека и Джеда, които бяха пренебрегнати и не спряха продажбите.

Нарушителите ще бъдат лишавани от любимите си пудели и други рунтави спътници. Те ще бъдат конфискувани от агенти на Комисията за разпространяване на добродетелта и предотвратяване на порока - официалното име на религиозната полиция в Саудитска Арабия. Собственикът на животното ще бъде принуждаван да подпише декларация, че няма да нарушава повече забраната.

Засега новата разпоредба изглежда няма ефект в Рияд. Така или иначе в суадитската столица много рядко може да се види човек да разхожда куче, да не говорим за котка. Властите обаче твърдят, че млади мъже използвали любимците си, за да флиртуват с момичета в моловете.