Римски манастир стана луксозен хотел
Римски манастир стана луксозен хотел / netinfo

Манастир, намиращ се в квартала „Трастевере“, в сърцето на Рим, се превърна в суперлуксозен хотел. Сградата на бившия манастир датира от XVII век и е разположена в подножието на хълма Джаниколо. Тя е била проектирана от гения в архитектурата Франческо Боромини, подобно на съседната църква Santa Maria dei Sette Dolori, съобщава ProntoSofia.

Новият оазис на лукса се нарича Donna Camilla Savelli. Хотелът носи името на основателката на женския религиозен орден, помещавал се в сградата. През изминалите години сградата е служила и като приют за многобройни католически поклонници от цял свят, тъй като за нея са се грижили монахини от ордена.

Хотелът е част от веригата Alpitour World Hotels & Resorts, която е инвестирала 13 милиона евро в изграждането му.

Благодарение на тригодишната работа сградата на хотела в момента блести от красота и елегантност, така както е било и при създаването й. Гостите в хотела сега биват посрещани от идеално реставрираната статуя на Свети Йоан Предтеча. Отлично изглеждат след реставрирането им и оригиналните картини, писалища, гардероби и скринове в коридорите и стаите. Всяка стая е различна от останалите.

Най-атрактивната е т.нар. Suite Imperiale, която разполага с тераса, от която се открива неустоима панорама на Вечния град.

Навсякъде в хотела царят тишина и спокойствие, така както и в градината наоколо. Малки стаи, „издълбани“ в коридорите на хотела, дават възможност на гостите да се посветят на книги. Много скоро в хотела ще има и ресторант. Романтично настроените двойки имат възможност да се оженят в свързаната с бившия манастир църква, след което да прекарат медения си месец в хотела.