Римляните били най-симпатичните европейци
Римляните били най-симпатичните европейци / снимка: DarikNews

Най-симпатичните и привлекателни европейци са гражданите на Рим, твърди проучване на международния портал за туризъм TripAdvisor.

Според изследването безспорно римляните печелят приза за най-симпатични граждани, които комуникират с непознати хора дори в бара, на светофара и на тротоара. Те печелят симпатиите на чуждите туристи с изречените на римски диалект фрази и подвиквания.

Антонио Тоци, президент на Федерацията на туристическите фирми, отдава заслугата за това признание на футболиста от "Рома" Франческо Тоти. Той е смятан от мнозина за събирателен образ на типичния римлянин в положителен и отрицателен смисъл.

През последните години броят на туристите във Вечния град се увеличава средно с 10 процента годишно. Причина за това е приятното съчетание от археология, изкуство и религия, което предлага Рим на гостите си. Заслуга за превръщането на Рим и римляните в симпатични и привлекателни за чуждия турист имат и многото филми, чието действие се развива във Вечния град - от "La dolce vita" до "Vacanze romane".

www.prontosofia.com