Рикардо Кочанте направи ново шоу за Ромео и Жулиета
Рикардо Кочанте направи ново шоу за Ромео и Жулиета / Снимка: ProntoSofia
Звездата от италианската естрада Рикардо Кочанте е автор на музикалния спектакъл „Ромео и Жулиета“, който беше представен във Верона. Операта тръгва на турне из Италия, където ще бъде представена от 4 октомври в Милано и Асаго, от 18 октомври в Рим, а през пролетта в Торино, съобщава ProntoSofia.

Победителят на Фестивала в Сан Ремо през 1991 г. Кочанте написа и постави операта си по текстовете на Паскуале Панела. В миналото той пишеше песните на музикалната легенда Лучо Батисти. Авторка на костюмите е Габриела Пескучи, носителка на „Оскар“ във филма „Възрастта на невинността“ на Мартин Скорсезе.

Кочанте пожъна огромен успех и с предишната си опера – „Парижкият Нотр Дам“ по романа на Виктор Юго. Тя беше представена в Италия, Франция, Германия, Турция и Съединените щати пред 15 милиона зрители.

Според експертите и сегашното шоу за Ромео и Жулиета се очаква да последва триумфа на предишния спектакъл. Рикардо Кочанте днес се смята за пионерът в един доскоро несъществуващ жанр в Италия, който смесва опера, шоу, театър и балет.