Ридли Скот вече е готов за следващия „Прометей”
Ридли Скот вече е готов за следващия „Прометей” / снимка: Reuters, архив

Сър Ридли Скот изгаря от желание да заснеме втора част на дръзкия си 3D проект „Прометей”, чиято премиера в САЩ се състоя на 8 юни.

Многократно награждаваният режисьор разкри, че изпитвал огромно удоволствие, докато работил по новия си научно-фантастичен блокбъстър, в който главните роли бяха поверени на Майкъл Фасбендър и Чарлийз Терон. Той освен това изрази готовност да започне работа по неговото продължение, макар че няма никаква представа как да развие историята, посочва БГНЕС.

„Наслаждавах му се наистина много! Действително искам да заснема продължение. Ще бъде интересно, защото филмът оставя вратички и няколко големи въпроса”, обясни в интервю Ридли. „Не знам как да го сторя, но когато опрем до историята, ще я направим”, обеща той.

Скот намекна, че продължението на „Прометей” ще носи подзаглавието „Рай” („Paradise”), съобщи американски таблоид.

„Още от самото начало работих по идеята, че ще има втори филм”, сподели в интервю Ридли. „Не исках да срещат Бог още в първия. Исках да го оставя за по-натам, когато Шоу да каже: „Не желая да се връщам там, откъдето дойдох. Искам да отида там, откъдето са дошли те. Това място може да се окаже рай, но не такъв, какъвто предполагате”, отбеляза още режисьорът.