Ричард Гиър сравни Арбитраж с аферата Мадоф
Ричард Гиър сравни Арбитраж с аферата Мадоф / снимка: Reuters

За холивудския актьор Ричард Гиър новият му филм "Арбитраж" припомня за "моралните проблеми на паричната ни система". Лентата беше определена като една от най-вълнуващите на фестивала Сънданс 2012.

Във филма Гиър влиза в ролята на мениджър на фондове за възстановяване, който безуспешно търси начин да продаде империята си. Холивудската звезда казва, че историята е вдъхновена от скандала с Бърнард Мадоф, смятан за един от най-големите данъчни измамници в историята на САЩ.

"Напомня на скандала Мадоф и много други проблеми с морала на нашата финансова система", обяснява Ричард Гиър. "Арбитраж" е един вид начин да правите пари. Купувате на дребно, продавате на едро. Трябва да се прави всичко много бързо, на секундата, за да се печелят пари. Това е историята за едни човек, който е направил много пари благодарение на тази игра".

Ричард Гиър много държи да подчертае, че ролята му в "Арбитраж" няма нищо общо с Едуард Луис, персонажът от "Хубава жена" от 1990 година, който го направи известен, отбелязва БГНЕС.

62-годишният актьор добавя още, че нищо не пречи отново да се събере на екран с партньорката си от романтичния филм Джулия Робъртс.