/ iStock/Getty Images
Британският милиардер Ричард Брансън представи интериора на космическия си кораб "Юнити", с който космически туристи, платилипо 250 000 долара, ще имат възможност да пътуват, предаде Ройтерс.

Пътниците на суборбиталния полет ще се разположат в шест синьо-зелени кресла, пристегнати с колани и ще се наслаждават на гледката през 12 кръгли прозореца, докато се издигат на 97 километра над земята. Машината има още пет прозореца отпред. Креслата ще бъдат проектирани по размер на всеки пътник, така че на всеки да му е удобно. Пътниците ще могат да разкопчаят в даден момент коланите и да усетят какво е да си при нулева гравитация. В пътническия салон на кораба има и голямо кръгло огледало, което ще позволи на пътниците да се видят в космоса по начин, по който не им се е случвало досега.
 

Засега компанията има 600 клиенти за пътуването и още 400 души са изразили интерес. Няма точна дата за първия полет, но се предполага, че Брансън ще бъде част от него.

Корабът, прикачен към по-голям самолет-носител, би трябвало да излети от базата на компанията на Брансън "Върджин галактик" в Ню Мексико и да се откъсне от носителя си, за да се издигне до ръба на космоса по време на пътуване, което още трае 90 минути.