Разжалваха козел от младши сержант в редник
Разжалваха козел от младши сержант в редник / netinfo
Козелът Били, талисман на едно от подразделенията на британската армия, бе позорно разжалван от младши сержант в редник, предаде агенция Асошиейтед прес.

Дисциплинарното наказание бе наложено на 6-годишния козел, след като той си позволил недопустимо поведение по време на парад в чест на рождения ден кралица Елизабет ІІ в западната част на Кипър. 22-годишният Дей Дейвидс, който е отговарял за козела, не успял да го удържи под контрол. Били започнал да се мята насам-натам, а войниците, които марширували до него, объркали крачката си и нарушили строя.

“Козелът, който е талисман на поделението от 2001 г., трябваше да застане начело на шествието, но той въобще не пожела да бъде в строя. След размисъл командирът реши, че не му остава нищо друго, освен да разжалва Били”, заяви представител на британската армия на остров Кипър. Един от присъстващите на парада сподели, че козелът се е опитал да убоде барабанистите под кръста.

Сега военнослужещите, които имат по-нисък чин от младши сержант, не са длъжни да отдават чест на козела, подчертаха от армията. В момента на служба на Нейно величество са 11 животни талисмани, сред тях има елен, овен и др.