Развенчаха трите мита за женската сексуалност
Развенчаха трите мита за женската сексуалност / снимка: sxc.hu

През годините са се появили редица митове за предпочитанията на дамите, много от които обаче въобще не отговарят на истината. За да проверят кое е вярно и кое не, сексолози проведоха проучване, в което представителки на слабия пол развенчаха трите най-популярни мита за сексуалния си живот.

Мит № 1 Окосмяването по мъжкото тяло. Съвременните тенденции диктуват модата на гладките тела. Реклами, плакати и телевизионни предавания показват гладкото мъжко тяло като най-желано, чувствено и секси. Жените обаче вдигат рейтинга на привлекателност именно на мъжете с косми по тялото, които за тях са значително по-привлекателни от епилираната си конкуренция, показва проучването.

Мит № 2 Размерът на мъжкото достойнство, според който жените са изключително загрижени за сантиметрите на партньора си. Изследването обаче разкрива, че само 1% от момичетата споделят, че размерът е "много важен". За 55% от анкетираните това не играе роля в любовния им живот, а за 22 на сто от участничките размерът няма "абсолютно никакво значение".

Мит № 3 Оргазмът е основна цел в интимния живот. Проучването гласи, че противно на мъжките убеждения, повечето жени споделят, че оргазмът не е основна цел в интимния живот. Според нежния пол много по-важни са чувствата, страстта и еротичните фантазии, които сбъдвате по време на секса. (БГНЕС)