Разрешиха опитите за кръстосване на човешки и животински клетки
Разрешиха опитите за кръстосване на човешки и животински клетки / netinfo
Британските учени успяха да получат разрешение от официалните власти за провеждане на опити за генетично кръстосване на животни и хора на ембрионално ниво, съобщава вестник “Таймс”.

Учените отбелязват, че подобна забрана щеше да се отрази негативно на развитието на изследванията на нови начини на лечение на заболявания като болестта на Алцхаймер или амиотрофичната склероза. Въпреки, че политиците не подкрепят провеждането на изследванията в тяхната цялост, те няма да създават законодателство, за да ги забраняват. Вместо това те ще им предоставят финансова помощ.

На първо време ще работят своеобразни наблюдателни съвети, чиято задача се състои в това да се запознават с резултатите от ембриологичните опити и да формулират нови поправки в съществуващото законодателство в тази връзка.

Според източници на британското правителство в момента в министерството на здравеопазването са започнали да разбират колко важни са тези опити, както и работата на учените и плановете са да се намери начин да се продължат изследванията.