/ pexels.com
Самотен паун, избягал от обителта си, за да търси нова любов, тормози денем и нощем жителите на британско селище, пише в. "Дейли експрес". Потърпевши от любовните терзания на пауна на име Тревър са обитателите на село Бърнопфийлд, графство Дърам.

Паун влюбен в бензинова колонка

Преди десетина дни самотният пернат Ромео избягал от градината на дом за възрастни хора, която обитава от пет години. Местните допускат, че Тревър е "хванал гората", за да търси нова партньорка, съкрушен от пренебрежението на бившата си изгора Бони, която го изоставила.
Откакто е избягал, Тревър се появява на различни места в селото и всява смут в иначе спокойното всекидневие на жителите му. През деня беглецът се перчи наоколо и възпрепятства уличното движение, а нощем държи местните будни с пронизителните си любовни вопли.

Откриха за какво служат "очите" в опашката на пауна

"Тревър прекара уикенда на един покрив и ни поднесе впечатляващо шоу с перченето си. Появата му на други места - в хорските градини, по огради, стени и на главния път, обаче е съпътствана от хаос. Да не говорим за среднощните му крясъци", разказва местната жителка Джоана Мейкпийс-Удс.
От дома за възрастни хора, откъдето е избягал Тревър, се надяват да го върнат за 100-годишния юбилей на един от обитателите.

"Като се изключи, че е доста шумен, Тревър иначе е един миролюбив и ведър паун, който не проявява агресия към хората", казват от управата на дома.
 
БТА