Разкритикуваха Мерил Стрийп, че забравила да спомене Маргарет Тачър
Разкритикуваха Мерил Стрийп, че забравила да спомене Маргарет Тачър / снимка: Reuters

Един от бившите съветници на Маргарет Тачър разкритикува Мерил Стрийп заради това, че забравила да спомене бившата британска премиерка в благодарствената си реч след получаването на наградата Оскар.

Холивудската икона спечели третата си статуетка, като грабна Оскар за най-добра актриса за ролята си на Маргарет Тачър във филма "Желязната лейди". Стрийп благодари на съпруга си Дон и на приятелите си от Холивуд, но не се сети за Тачър в емоционалната си реч след награждаването.

Лорд Норман Тебит, който е работил в правителството на Тачър в продължение на шест години, бил силно подразнен от пропуска, пише БГНЕС. "Изобщо не съм изненадан, че тя не я спомена. Филмът беше за Мерил Стрийп, а не за лейди Тачър. Ако Маргарет Тачър беше като жената, изиграна от Мерил Стрийп, тя нямаше да издържи и шест месеца като премиер", смята той.

Бившият говорител на Желязната лейди сър Бърнард Ингам също разкритикува филма заради това, че е съсредоточен върху влошеното й здравословно състояние и битката й с деменцията. "Не смятам, че някой трябва да печели пари от възрастта на друг. Смятам, че това е проява на лош вкус", изтъкна той.