Разкриха защо мъжете са по-склонни да прощават изневяра
Разкриха защо мъжете са по-склонни да прощават изневяра / ThinkStock/Getty Images

Мъжете са по-склонни да прощават на половинките си, след като открият, че са се "сдобили с рога", пише в. "Дейли експрес".

Допитване, направено във Великобритания сред 1000 потребители на сайта за извънбрачни запознанства Illicit Encounters, показва, че 67 процента от мъжете са готови да дадат втори шанс на неверните си партньорки. За сравнение - само 52 процента от измамените жени са склонни да простят на съпрузите си, след като разкрият прелюбодеянието им.

Четири признака, които издават кръшкачите

Основната причина, поради която мъжете са по-благосклонни е, че те осъзнават мотивите, тласнали половинките им в чужди обятия. Една трета от представителите на силния пол смятат, че съпругите са им изневерили, защо са се чувствали пренебрегнати.

От друга страна над 50 процента от жените не могат да преодолеят "предателството" на мъжете си, защото смятат, че то е част от повтарящ се модел и ще се случи отново.

Шест вида изневяра и причините за нея

Проучването разкрива също, че представителките на нежния пол по-добре от мъжете прикриват кръшкането си. Над 50 на сто от прелюбодейките казват, че партньорите им така и не са разбрали, че са се сдобили с рога, въпреки че са имали няколко афери. За сравнение - само 42 процента от кръшкачите са успели да се опазят от разкриване.

Ключов за опазване на брака е начинът, по който изневярата е излязла наяве. Ако жената си признае и обещае, че ще остане със съпруга си, брачният съюз оцелява в 82 процента от случаите. Признанието на мъжа спасява 68 процента от браковете.

Ако обаче съпругата бъде уличена в изневяра, шансът бракът да се запази спада до 52 процента. Ако мъжът бъде "спипан" да кръшка, вероятността семейството да се съхрани е едва 42 процента - поредно свидетелство, че жените по-трудно прощават изневярата, отбелязва БТА.

Още за изневерите:

Зодиите, които изневеряват най-много

Разкриха кога жените са най-склонни към изневяра

Перфектната любовница е с руса коса, зелени очи и големи гърди

Седем признака, че партньорът ви изневерява

Жените най-често изневеряват с приятели, а мъжете - с колежки

Ето как обувките издават кръшкачите

Установиха кои са най-големите прелюбодейци в света

10 признака за мъжката изневяра

Жените са готови да простят изневярата два пъти