/ iStock/Getty Images
Според национална анкета, проведена сред родители и учители, най-често непослушните момченца във Великобритания се казват Джак, а немирните момиченца - Миа, пише в. "Мирър".

Мари и Паул са най-често избираните имена в Германия през 2018 година
 
За вероятността малчуганите с име Джак да се държат невъзпитано и грубо гласували 23 процента от анкетираните. Особено ужасени били учителите, които били сигурни, че Джак-овците ще тормозят съучениците си.
 
Момиченцата, кръстени Миа, родителите и учителите ги асоциират с непослушание и арогантност. Но самите хлапета считат, че децата с име Емили са най-злите. Поведението явно е свързано с интелекта, тъй като от анкетата проличало, че децата с име Джак и Миа са най-слабо надарените в умствено отношение. 26 процента от анкетираните не асоциирали тези две имена с особен интелект.

Кои са най-предпочитаните имена за новородените българчета през 2017?

деца кола бой момчета
iStock/Getty Images

Що се касае за най-послушните деца, в анкетата, поръчана от сайта „My Nametags”, на първо място били класирани Артър при момчетата и Айла при момичетата. Най-срамежливи и интровертни се оказвали децата с име Грейс. Най-дружелюбни пък – кръстените с името Чарли и Оливия. Най-големите умници в класа като по правило били кръстени Джордж и Айла.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА