Амбър Хърд
Амбър Хърд / Gulliver/Getty Images
Амбър Хърд се отличи с едно голямо постижение през 2022 г., въпреки че, като се има предвид всичко, което ѝ се случи, вероятно ѝ се иска да не го е постигала. Звездата от "Аквамен" е била най-търсената в Google знаменитост през 2022 г. Това поставя Хърд в една компания с такива предизвикващи дебати личности като Уил Смит, Пийт Дейвидсън, Ким Кардашиян и собствения ѝ бивш съпруг Джони Деп.

Историята идва от списание „Evie“, което е получило информацията си от анализа на CelebTattler на данните на Google. Според техния доклад Амбър Хърд е знаменитост номер едно в Google за изминалата година, а останалата част от челната петица е попълнена във възходящ ред от Джони Деп, покойната кралица Елизабет II, куотърбека Том Брейди и телевизионната риалити звезда Ким Кардашиян. На последното място, номер 15, е вероятно най-малко противоречивото име: Райън Рейнолдс.

Фактът, че толкова много хора са потърсили в търсачката името на Амбър Хърд тази година, е разбираем. Актрисата беше в центъра на най-скандалната съдебна драма от 2022 г.: делото на Деп срещу нея за клевета. Предаван по CourtTV, процесът се превърна в развлекателен фокус за мнозина и доведе до множество мемове, повечето от които се подиграваха с момента, в който Хърд си спомня, че кучето ѝ е настъпило пчела.

Джони Деп ще се снима в новия филм от поредицата „Карибски пирати“

А кой би могъл да забрави разкритието, че бившата съпруга на Джони Деп уж не е успяла да стигне до тоалетната и вместо това се е изходила в леглото ѝ, докато Деп спял в него?

Нито Амбър Хърд, нито Джони Деп излязоха от процеса в толкова добра светлина, но разликата беше, че името на последния вече беше потопено в кал от години. Съдебният процес даде на Деп възможност да покаже на света своята версия на нещата и в резултат на това Хърд излезе от другата страна, изглеждайки много по-опетнена. До края на процеса известните личности публично застанаха на страната на Деп; някои по деликатен начин, а други - шумно и гордо.

Едно от нещата, за които много фенове вероятно и до днес търсят името на Амбър Хърд в Google, е да научат дали актрисата ще се появи във филма "Аквамен и изгубеното кралство" догодина. От известно време се носят слухове за участието на Хърд във филма; от съобщения за значително намалена роля до други слухове, че героинята ѝ Мера ще бъде преквалифицирана или напълно изключена от филма.

Това, което допълнително оскърбява Амбър Хърд, е, че титлата "Най-търсена в Google знаменитост през 2022 г." може да се превърне в още едно нещо, което бившият ѝ съпруг ѝ отнема. Въпреки че цифрите, които идват от CelebTattler, самата Google обяви свои собствени официални цифри и това, което те публикуваха, не съвпада с информацията на CelebTattler. Всъщност, според USA Today, Google посочва Джони Деп не само като най-гугълваната знаменитост или актьор през 2022 г., но и като най-гугълвания човек през тази година. 
БГНЕС