Разкриха кога жените са най-уверени и удовлетворени от секса
Разкриха кога жените са най-уверени и удовлетворени от секса / ThinkStock/Getty Images

Жените на около 40-50 г. повече харесват секса от 20-годишните дами, тъй като стават по-уверени в себе си с възрастта, установи американско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Изследването било осъществено от сексолози от Университетския медицински център в Кливланд. Въпреки физическите изменения, идващи с годините, по-зрелите жени разполагали с по-голяма увереност и по-добри умения за встъпване в удовлетворяваща ги сексуална връзка.

Колко секс искат жените?

Благодарение на по-доброто общуване, те могат да коментират с лекота нещата, които не ги удовлетворяват под завивките.

Проучването обхванало 500 жени на възраст между 40 и 75 години, които имали сексуален партньор. Всяка от тях била запитана: "Какво се случва, когато сексуалната функция затихва с възрастта?".

Разгадаха тайната на женския оргазъм

Двете основни неща, които тревожели участничките, били намаленото либидо и вагиналната сухота. Жените на възраст между 40 и 69 години заявили, че биха се чувствали по-удовлетворени, ако са в по-добра физическа кондиция.

При все това малък брой от анкетираните дами заявили, че физиката пречи на сексуалния им живот, който се оказал по-удовлетворяващ, отколкото на младини, пише БТА.

Още секси теми:

Най-големият враг на женското сексуално желание

Изненадващи факти за женския оргазъм

Защо хората практикуват орален секс от научна гледна точка

Изчислиха идеалния брой секс партньори за мъжете и жените

Страните, в които живеят най-задоволените мъже и жени