Американският рап изпълнител Кание Уест записа християнски хип-хоп албум, разкая се за предишните си грехове и за пореден път декларира намерението си да участва в президентската надпревара.

Той е напълно уверен, че един ден ще бъде президент на САЩ. Намерението си той повтори наскоро пред радио Beats 1. В интервюто 42-годишният музикант, който в последно време публично афишира привързаността си към християнството, застъпи разнообразни теми - от порнографията до Доналд Тръмп. 

Музикалният продуцент и рапър става широко известен още с първия си албум - The College Dropout, който излиза през 2004 г. Следват албумите Late Registration (2005) и Graduation (2007). Продуцирал е звезди като Алиша Кийс, Джей Зи, Джанет Джаксън, Лудакрис; основава и свой собствен лейбъл - G.O.O.D. Music. Той е и един от вдъхновителите и създатели на платформата Tidal - услуга за разпространение на музика, която предлага музикално и видео съдържание. Сред собствениците на бранда е и Мадона. Отскоро меломаните имат достъп до платформата и в България чрез VIVACOM. Стрийминг услугата разполага с огромни каталози с българска музика и световни хитове, както и над 250 000 видеа и концерти.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tomorrow. 9am LA 12pm NYC 5pm UK @beats1official @applemusic #kanyewest #jesusisking

A post shared by Zane Lowe (@zanelowe) on


В последното си интервю за радио Beats 1 Кание Уест отново потвърди подкрепата си към настоящия президент Доналд Тръмп. Уест често се явява на публични места с червена бейзболна шапка, на която е изписан предизборният лозунг на Тръмп. „За най-големия жив изпълнител, носенето на червена шапка беше като Божия шега срещу всички хора от левицата. Исках да им кажа „Не, вашите номера не минават пред Кание“, обясни изборът си рапърът и отново увери аудиторията на шоуто, че един ден ще стане стопанин на Белия дом.

Gulliver/Getty Images

Gulliver/Getty Images

Музикантът не веднъж е изказвал мнение по сериозни политически и обществени теми. Скандално известна става речта му по време на концерт в помощ на жертвите на урагана Катрина, в която упреква Червения кръст за лошото му отношение спрямо цветнокожите. В същата реч той казва: „На Джордж Буш не му пука за черните хора“.

Друга скандална проява на американския рапър е излизането му на сцената на видео наградите на MTV 2009, докато дебютантката Тейлър Суифт получава награда за най-добро женско видео, с думите: „Тейлър, наистина се радвам за теб. Ще те оставя да довършиш, но Бионсе направи едно от най-добрите видеа за всички времена, за всички времена“, визирайки клипа на песента на Бионсе Single Ladies. Последно за рождения ден на съпругата си - риалити звездата Ким Кардашиян, рапърът дари 1 млн. долара на благотворителни организации за реформа в затворите. Ким прикачи снимка към туита на „удостоверение за дарение“, което показва, че Уест, както и децата на двойката, Норт, Сайнт, Чи и Псалм, са дарили 1 млн. долара на Cut 50, Buried Alive Project, Equal Justice Initiative и Anti-Recidivism Coalition.

Кардашиян помогна за освобождаването на повече от 17 затворници през 2019 г.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Love yours. 🖤 #kanyewest

A post shared by Kanye West (@kanyew.est) on


Само преди дни рапърът пусна на пазара и новия си албум „Jesus is King“. Той е заимствал религиозни текстове за песните в него - своеобразно свидетелство за вярата му.

Така например в песента си „Water“ Кание, който има четири деца - 6-годишната Норт, 3-годишния Сейнт, 20-месечната Чикаго и 4-месечния Псалм, твърди, че хората са създадени от 90% вода. В „LA Monster“ напада Лос Анджелис, където живее заедно със семейството си, заради оставянето на Сатаната да се разпорежда на улицата. В „Hands On“ пък хип-хоп певецът настоява да получи още един шанс, след като по-рано намекна, че робството е избор, преди да поднесе извиненията си през месец май. Появата на пазара на новия му албум е придружена и с 30-минутен едноименен филм. Любопитно е, че Ники Минаж е трябвало да участва в записа на песента „New Body“, която в края на краищата обаче е с участието единствено на Кание и Тай Дола Сайн. Освен това рапърът довери, че десетият му албум ще е със заглавие „Jesus is Born“ и ще види бял свят по Коледа. В шоуто пред Зейн Лоу Кание Уест довери още, че е помолил всички членове на екипа, който му помогна да запише деветия си студиен албум, да се въздържат от извънбрачни сексуални връзки. Рапърът си призна, че навремето бил болезнено пристрастен към порнографията и към секса, но сега вече не бил зависим от тях.