Рамщайн взривиха Белград
Рамщайн взривиха Белград / снимка: БГНЕС
Рамщайн взривиха Белград
27242
Рамщайн взривиха Белград
  • Рамщайн взривиха Белград

Рамщайн взривиха зала „Белград арена" в Сърбия. Вчера вечерта най-популярната германска група изнесе за пръв път концерт в западната ни съседка. Той е част от турнето им, което промотира най-новия албум на групата „Liebe ist für alle da", който излезе миналата година. Концертът в сръбската столица се организира от Българската промоутърска агенция „Болкан ентъртейнмънт" заедно с Марсел Аврам.

Точно в 20.00 часа на сцената в зала „Белградска арена" излезе норвежката индъстриъл банда Комбикрайст, които са подгряващата група на Рамщайн. Те подготвиха публиката за невероятното шоу, което им предстоеше с подобаващ финал, по време на който счупиха всичките си музикални инструменти. В 21.00 часа обаче дойде и дългоочакваният миг - Рамщайн се появиха на сцената, като концертът им започна с парчето Rammlied от най-новия им албум.

Малко след това дойде и истинското шоу. Тогава се появиха и типичните за немската банда огньове, фойерверки, както и невероятни светлинни ефекти. По време на песента Benzin на сцената излезе и каскадьор, който беше подпален от вокалиста на групата Тил Линдеман. Сред другите песни, които успяха да чуят феновете в Белградска арена бяха Ich tu dir weh, Keine Lust, Pussy, както разбира се и Du hast.

Час и петнайсет минути след началото на концерта барабанистът Кристоф Шнайдер хвърли своите палки в публиката и с това сложи край на шоуто. Рамщайн обаче излязоха два пъти на бис, като изпяха общо четири парчета, сред които Sonne и Engel, което беше и кулминацията на вечерта. Именно по време на последната песен вокалистът Тил Линдеман излезе на сцената с огромни криле на гърба си, от които започнаха да излизат кълба огън. След края на песента Engel Рамщайн паднаха на колене пред публиката в Белградска арена, сред които имаше редица българи.

Утре в следобедния блок на Дарик очаквайте специа

Рамщайн взривиха Белград
netinfo
лно интервю с барабаниста на Рамщайн Кристоф Шнайдер, което той даде за Дарик. Подробен репортаж от концерта на най-известната немска група можете да чуете също през утрешни ден в предаването „Дарик кафе".

Рамщайн ще свирят и в България, като част от международния фестивал "Sonisphere", който ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски" в София на 22 и 23 юни.
В него участие ще вземат още Металика, Антракс, Мегадет и Слейър , като те ще забият заедно за първи път в историята. Ларс Улрих от Металика коментира, че „никой не би си помислил, че повече от 25 години от началото на траш метъла най-големите 4 имена все още ще са наоколо и на върха, а този път и заедно".

Сред другите, които ще вземат участие са: Меноуър, Хевън Енд Хел, Алис Ин Чейнс, Мастодонч както и Стоун Сауър.

Билетите вече се продават, като всеки фен ще може да избира пред възможността да си купи дневен билет за феста или пък комбиниран, за двата дни от програмата. Най-евтините дневни билети са от 59 лева, а най-евтините комбинирани билети са на цени от 89 лева. Тези, които искат да са най-близо до гръмовната рок сцена, ще могат да се сдобият с ценните пропуски срещу 119 лева (за 1 ден) и 179 лева (ако билетът им е комбиниран).