Японската принцеса Масако стана на 44 години
Японската принцеса Масако стана на 44 години / netinfo

Японската принцеса Масако, съпруга на престолонаследника принц Нарухито, навърши днес 44 години, предадоха световните агенции.

По повод рождения ден принцесата, която от години страда от нервно разстройство, заяви пред сънародниците си, че е щастлива, че през последните години отново е започнала да изпълнява някои от задълженията си.

"Въпреки че съжалявам, че все ще не съм се възстановила напълно, аз съм благодарна, че можах да разширя обхвата на задълженията си през изминалата година", каза Масако.

Преди да се омъжи за принц Нарухито, Масако по професия беше дипломат. Мнозина видяха в нея японския вариант на принцеса Даяна и прогнозираха, че тя ще промени японската императорска династия, както Даяна промени британската кралска фамилия.

Масако обаче беше подложена на силен натиск да роди наследник и направи спонтанен аборт през 1999 г.

Две години по-късно тя роди момиченце - принцеса Аико, която сега ходи на детска градина. Напрежението повлия на здравето на принцесата и тя престана да изпълнява задълженията си и да пътува със съпруга си в чужбина.

Сега Масако все още взима лекарства и посещава консултант. От време на време се появява на обществени места и на събития, свързани с дъщеря й.