Януари далеч не е сред най-забавните или пък вълнуващи месеци. В периода след декемврийските празници много често сме унили, леко депресирани и се борим с последствията от Коледа и Нова година - преяждане, понякога и препиване, по-малко сън, повече партита и т.н.

Отделно на това януари е сякаш още по-студен от декември, а настинките и грипозните състояния господстват. За безпаричието след харчовете около коледните и новогодишни празници пък да не говорим.

Съвети от психолог как да влезем в Новата година

След всичко това е разбираемо защо януари не е сред най-веселите месеци. А когато нямаш добро настроение, нищо не ти се прави, искаш да си стоиш на топло и да не се ангажираш с почти нищо, съгласни?

Човешката природата обаче е устроена така, че да се променя, подвластна на различни настроения, така че дори зимната депресия не продължава вечно, както и самият студен сезон. Пролетта и лятото наближават, било то и с малки стъпки. Денят става все по-дълъг, а слънцето все по-топло, докато не задуха свежият пролетен вятър и не събуди природата.

Ако искате да се разсеете и развеселите, то можете да погледнете едно забавно клипче, посветено точно на зимните депресивни състояния, вината от тях и какво е общото между секса и хавлиените чорапи.