Ябълките са афродизиак за жените
Ябълките са афродизиак за жените / Thinkstock/Getty Images

Известно е, че ябълките са здравословна, нискокалорична храна, но те могат да бъдат и обещаващ афродизиак, съобщава в. "Дейли мейл", като се позовава на италианско изследване, според което плодът увеличава удоволствието от секса при жените.

Учените открили връзка между подобрената сексуална функция при здравите жени и редовното ежедневно консумиране на ябълки.

За целта на проучването те изследвали 731 здрави италианки на възраст между 18 и 43 години. Всички участнички били помолени да посочат колко често консумират ябълки и да разкажат за другите си хранителни навици, пише БГНЕС.

След това те били разделени на две групи - в едната участничките консумирали редовно ябълки, а другата дамите не наблягали толкова на плода.

След това участничките били помолени да отговорят на 19 въпроса за сексуалната си активност, включително честотата и цялостното задоволство, като по този начин бил определен индексът на сексуалната им функция.

Било установено, че приемането на една ябълка на ден повишава индекса, което означава и увеличено удоволствие от секса. Учените смятат, че причината за това е, че ябълките съдържат веществото флоридзин, което е много подобно на женския полов хормон естрадиол. Той играе голяма роля за сексуалната възбуда.