Първата среща на Уилям и Кейт не била съвсем случайна
Първата среща на Уилям и Кейт не била съвсем случайна / Guliver/Getty Images

Всички знаем романтичната приказна история за първата среща на кралския наследник принц Уилям и обикновеното момиче Кейт Мидълтън, която завършва със сватбена церемония досущ като в приказката „Пепеляшка“. Двамата се запознават в Университета Сейнт Андрюс, сприятеляват се, стават съквартиранти и се влюбват... Обаче не се е случило точно така, твърди биографът и сътрудник във Vanity Fair Кейти Никъл в своята книга „Кейт: Бъдещата кралица“ (Kate: The Future Queen).

Според Никъл бъдещите херцог и херцогиня на Кеймбридж в действителност са се срещнали много преди да започнат обучението си в Сейнт Андрюс през 2001 година. Информацията авторката получила от приятели на Мидълтън, които й споделили истинската история на запознанството. Тогавашната Кейт и бъдеща херцогиня Катрин се запознала с принц Уилям и брат му Хари благодарение на свои приятели, които познавали кралските особи.

Има и друго интересно нещо около историята, допълва Никъл. Кейт, която е приета в Университета Единбург, в последния момент променя решението си и отказва да се запише там. Вместо това изчаква една година и кандидатства в Сейнт Андрюс.

Било е рисковано решение, продължава Никъл. След като Бъкингамският дворец съобщава, че принц Уилям ще се обучава в Сейнт Андрюс, напливът от кандидати рязко се увеличава, а половината от тях не успяват да влязат в престижния университет.

Кейт Мидълтън обаче успява.

Останалото всички го знаем. През 2011 година Кейт и Уилям се венчаха на церемония, гледана от милиони зрители по целия свят. През юли 2013 се роди и кралският наследник принц Джордж Алекзандър Луис.