Путин яхна Харли Дейвидсън
Путин яхна Харли Дейвидсън / снимки: Reuters

Министър-председателят на Русия Владиимр Путин посети 14-то международно байк шоу край Севастопол, на полуостров Крим. Под аплодисментите на няколко стотици байкъри премиерът пристигна начело на колона мотоциклетисти, които го посрещнаха още в Севастопол, с т.нар. трайк - триколесен "Харли Дейвидсън", модификация "Леман", с автоматични скорости.

Путин бе облечен изцяло в черно - тениска, джинси и очила, а самият мотоциклет бе украсен с руския и украинския флаг, предаде ИТАР-ТАСС.

Байкът е най-демократичният вид транспорт, заяви премиерът. Той е най-смелият, най-отчаяният, дава на собственика си сладкото чувство за свобода и затова без преувеличение може да се каже, че байкът е символ на свободата. Има даже такива тунинговани машини, ("навороченние железяки"), като тази, с която пристигнах, похвали се той. Вие сте пристигнали тук, защото сте свободни хора, можете да отидете навсякъде, където поискате, и фактът, че тук са се събрали толкова много хора от различни страни на Европа, е много символичен. Това говори, че вече сме в единно пространство и можем да живеем, както казва маяковски, "в единно човешко общежитие", каза Путин на мотористите.

Той говори от сцената, построена върху развалините на кариерата, оформена като подводница.

Путин яхна "Харли Дейвидсън"
netinfo

Байк шоуто, организирано от младежката организация "Нощните вълци", тази година е посветено на Черноморския флот на Русия. Техният лидер - Александър Залдостанов с прякор Хирурга лично съпровождаше премиера, който разговаря с байкърите и раздаде автографи, като се разписа върху картички, седалка на мотоциклет и дори върху чешка банкнота, допълва БТА. Една от приятелките на мотористите настойчиво искаше да получи автограф на ръката си, по Путин вежливо й отказа и вместо това й целуна ръка.

Накрая Путин призова всички да кажат "Не на безразсъдното каране!" и завърши на украински: "Хай живе байк!"

Путин напусна шоуто пак начело на колоната мотоциклетисти, която тръгна на показен пробег около Севастопол.