Пускат двудневни билети за Калиакра Рок Фест 2008
Пускат двудневни билети за Калиакра Рок Фест 2008 / netinfo
Организаторите на Калиакра Рок Фест (5-7 юли 2008) пуснаха в продажба и комбинираните билети за два от фестивалните дни (по избор), с цена 70 лв., които се предлагат във всички възможни комбинации. Билетите могат да се закупят от Билетния център на НДК и в мрежата на Ticketstream.bg. На същите места се продават и билети за отделните дни с цена 50 лв., както и общ билет за трите дни на Калиакра Рок Фест 2008, с цена 90 лв.

Най-успешната модерна шведска метъл банда In Flames, която ще стъпи за първи път в България на 7 юли на тазгодишното издание на Калиакра Рок Фест 2008, дава ексклузивни уроци по китара на милионите си фенове в интернет. На сайта на групата китаристите Bjorn Gelotte и Jesper Stromblad стимулират феновете да подобрят уменията си и качеството на звука, докато си свирят любимите парчета на In Flames. Предвидените шест урока, се случват зад кулисите по време на настоящото им турне, а песните, върху които се упражняват са класическите им хитове, както и новите “Disconnected,” “March to the Shore” и “The Mirror’s Truth” от последния им албум – A Sense of Purpose.

Мелодичните дет метъли в момента са на мащабна обиколка в Съединените щати и Канада, в рамките на шеметния Gigantour 2008, загрявайки за Калиакра Рок Фест 2008. В продължение на четири седмици, най-продаваната група на световният лейбъл Nuclear Blast не случайно е на една сцена с големия Дейв Мъстейн и компанията на MEGADETH. У нас симпатичните скандинавци ще забият на финала на Рок феста на 7 юли, преди траш метълите от Slayer. През 2006г. In Flames и Slayer взеха участие в историческото турне „The Unholy Alliance”, заедно с банди като - Children of Bodom, Lamb Of God и Thine Eyes Bleed.

За трети път Калиакра Рок Фест 2008 ще бъде пресечна точка за динозаврите на Световния рок. Освен In Flames и Slayer (7 юли), на сцената в Каварна ще стъпят още Manowar, Holyhell I Sixth Sense (на 5 юли), а шок-рокера Alice Cooper обещава да ни остави без дъх (на 6 юли) край морето.