Прозорец към света предлага да изживеете собствената си кремация
Прозорец към света предлага да изживеете собствената си кремация / Thinkstock/Getty Images

Тематичният парк "Прозорец към света" в град Шънчжън предлага на посетителите си с по-здрави нерви да преживеят собствената си кремация, пише в. "Метро".

Хората се тълпят, за да попаднат в "Симулатора на смъртта". Посетителите лягат в ковчег, който се движи върху релси, след което преминава през огнена пещ. Ковчегът се бута по релсите от служител на парка.

Любителите на силни преживявания коментираха ,че при "кремационното приключение" имали чувството, че са изгорени живи. Но после с удоволствие констатирали, че все още не са преминали в отвъдното.

Според управителите на "Прозорец към света" китайците били естествено привличани от състоянията, близки до смъртта и от живота "след нея". Тематичният парк им давал уникалната възможност да се докоснат до подобни емоции.

Но по-възрастните китайци гледали с лошо око на такива развлечения. Бабата Юе Ван Хоr, която била заведена на атракциона от деца и внуци, отказала да легне в ковчега. "Предпочитам това да го направя, когато ми дойде времето, а не да правя предварителни симулации", коментирала старицата.

Източник: БТА