Продават на търг вратовръзка на Блеър
Продават на търг вратовръзка на Блеър / netinfo

Необичаен благотворителен търг ще се състои в Лондон. Той ще се проведе по време на тържествен обяд в хотел „Дорчестър” и на него ще бъде продадена вратовръзка на британския премиер Тони Блеър с автограф.

Блеър е носел тъмносинята вратовръзка на розови точки на дебатите в Камарата на общините на 25 октомври. Тогава публиката бе учудена от факта, че лидерите на двете опозиционни партии – консерваторът Дейвид Камерън и либерал-демократът Мингъс Кемпбъл, дошли на заседанието с точно такива вратовръзки.

Както се изясни по-късно обаче, и тримата политици решили да подкрепят провеждащия се във Великобритания месец на знанията за рака на гърдата – болест, която ежегодно поразява повече от 40 000 жени и 300 мъже в Обединеното кралство. Месецът е организиран от няколко обществени и благотворителни организации. Именно във фонда за тяхната подкрепа ще отидат парите, които ще бъдат платени за вратовръзката. Съдбата на вратовръзките на другите двама политици е неясна.

“Това е много важна кампания, която заслужава всестранната ни подкрепа”, каза Тони Блеър. “Ако носенето на вратовръзката помага нещо да се промени, просто ще бъда щастлив да си я сложа”, цитираха думите му служители от неговата канцелария.