Продават на търг в Лас Вегас луксозни мебели и вещи на Джако
Продават на търг в Лас Вегас луксозни мебели и вещи на Джако / снимка: БГНЕС

Луксозни мебели, поръчани от поп звездата Майкъл Джексън точно преди смъртта му, както и някои негови лични вещи, ще бъдат продадени на търг в Лас Вегас, съобщи аукционната къща "Джулиън`с".

21 отделни мебели, поръчани при италианския мебелист „Коломбостиле", които трябваше да намерят мястото си в дома на Майкъл Джексън по време на серията лондонски концерти, ще бъдат разпръснати при търга на 25 юни, който ще се проведе в хотел-казино „Планета Холивуд". Преди търга мебелите ще бъдат изложени през март в Музея на стила „Нюбридж Силвъруеър" в Ирландия и през юни във Вегас, уточнява БГНЕС. „Феновете на Майкъл Джексън и широката публика ще могат да видят на какво е приличала къщата на певеца със специалните мебели по поръчка, избрани от самия него", казват от „Джулиън`с" в комюнике.

В колекцията са включени няколко кресла, едно от които инкрустирано със седеф (оценявано на 18 500 долара), друго - позлатено със злато и платина (18 500 долара), други два фотьойла с избродиран със златни конци двуглав орел (60 000 долара), копие на малко писалище от 17 в. (120 000 долара) и канапе в стил барок (150 000 долара). Още 200 предмета, принадлежали на Краля на попа, ще бъдат изложени на търга, включително и кичур от косата на Елвис Пресли (8000 долара), китара на Джими Хендрикс" (150 000-200 000 долара), ръкавицата на Майкъл Джексън, цялата избродирана с камъни "Сваровски" и др.