Продават на търг голата Карла Бруни
Продават на търг голата Карла Бруни / снимка: БГНЕС

Гола снимка на първата дама на Франция Карла Бруни-Саркози, наречена "Карла Бруни в леглото", се очаква да предизвика истерия, когато бъде предложена на търг през следващата седмица в Берлин, съобщава британският таблоид "Сън".

Снимката, направена от американската фотографка Памела Хенсън, показва бившата манекенка, легнала на легло, а тялото й е отчасти покрито с бял чаршаф. Запазени са само 10 копия на чернобялата фотография, направена през 1994 г., когато Карла беше на върха на славата си. По това време тя е 26-годишна възраст и има връзка с рок легендата Мик Джагър.

Новата снимка ще бъде продадена, след като преди една година друг фотос на Карла, която е една от най-сниманите жени в света, беше продаден за 60 000 евро.

Гола скица на красивата брюнетка ще бъде продадена следващия месец в Париж по време на изложбата на бляскави момичета, наречена Pin-Up. Според слуховете френският президент Никола Саркози нямал нищо против показването на направени с вкус снимки на съпругата му.

"Той даде да се разбере, че няма никакъв проблем с това, защото знае, че единствените съществуващи снимки на съпругата му са направени с вкус. Някои от тях може да са голи, но тя е красива жена, която е била модел и винаги е позирала за снимки, които имат артистични достойнства", съобщи източник от Елисейския дворец.

Снимката ще бъде продадена на търг в Берлин на 4 юни част от търга Модерни и съвременни снимки, като началната й цена е 3500 евро.