/ / Gulliver/Getty Images
Аукционна къща "Бонамс" ще изложи на търг болид "Макларън-Форд МР4/8", с който през 1993 г. известният бразилски автомобилен пилот Аертон Сена (1960-1994) спечели шестото състезание във Формула 1 - "Гран при на Монако", предаде ТАСС.
 
Сталоун продаде на търг ръкавици на Мохамед Али и шлем на Аертон Сена

"Аертон Сена бе сред най-харизматичните автомобилни пилоти, а "Макларън-Форд МР4/8" бе болидът, с който екипът на "Макларън" победи този на "Ферари" - най-титулования екип в историята на Формула 1", заяви представителят на "Бонамс" Марк Озбърн. "За нас е чест да представим един от най-значимите болиди в историята на тези състезания", допълни той.
 

/ Gulliver/Getty Images

 
Според британски медии се очаква през месец май за болида да бъдат платени 4,5 млн. британски лири (6,3 млн. долара). При това сред потенциалните купувачи може да е автомобилният пилот от екипа на "Мерцедес" Люис Хамилтън, който не веднъж е признавал, че Сена му е бил кумир.
 
Трикратният световен шампион във Формула 1 (1988, 1990 и 1991) Аертон Сена е запомнен от феновете на автомобилния спорт с агресивното си шофиране и непрестанния си стремеж към победа. Той загина на 1 май 1994 г. по време на състезанието за "Гран при на Сан Марино".
 

/ Gulliver/Getty Images

БТА