Продадоха камшика на Индиана Джоунс
Продадоха камшика на Индиана Джоунс / снимка: БГНЕС, архив

Камшикът, който принадлежеше на главния герой в култовия „Индиана Джоунс: По следите на изчезналия кивот”, е продаден на търг в Лос Анджелис за 31 250 долара, се казва в съобщение на аукционния дом „Бонъмс”.

Именно този камшик, изработен от кафява плетена кожа, държа в ръцете си актьорът Харисън Форд. Сувенирите свързани с приключенската сага за Индиана Джоунс са едни от най-популярните, а камшикът и шапката му се смятат за символи на кино епопеята.

Автентичността на камшика се потвърждава от писмо, подписано от главния специалист по специалните ефекти във филма Кит Уест. Не се съобщава нищо за новия собственик, посочва БГНЕС.

Историята на прочутия археолог се състои от четири части. След историята за кивота излизат „Индиана Джоунс и храмът на обречените” (1984), „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход” (1989) и най-накрая през 2008-а „Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп”.

Освен това през 1992 г. се появява и телевизионен сериал „Хрониките на младия Индиана Джоунс”. Съществуват също така множество книги, комикси и компютърни игри за приключенията на най-известния археолог в света.