Продадоха бронираната кола на Льо Пен за 20 050 евро
Продадоха бронираната кола на Льо Пен за 20 050 евро / снимка: БГНЕС

Бронираната кола на водача на френската крайна десница Жан-Мари Льо Пен, която, бе обявена за продан в края на април, вече намери купувач срещу 20 050 евро на Интернет разпродажбата eBay, предава АФП.

Наддаването за Пежо 605 модел, 1992 г. на 137 058 км приключи вчера. Направени бяха 25 сериозни оферти. Сега ще свържем продавача с купувача за финализиране на сделката, както правим винаги, заяви представителка на eBay.

Лидерът на крайната десница във Франция Жан-Мари льо Пен обясни през април, че продава бронирания си автомобил, за да преодолее финансовия дефицит на своята партия след слабите резултати на миналогодишните парламентарни избори. „Националният фронт не е фалирал, защото приходите му са по-големи от разходите“, заяви Льо Пен, цитиран от БГНЕС, пред Радио Франс Ентер. Според него се налагало да се разпродаде известно имущество.

В момента се водели преговори за продажбата на партийната централа в Сен Клу и се предвиждало закриването на 20-ина местни клубове. Националният фронт трябва да върне на държавата субсидиите за предизборната кампания на повечето от кандидатите си. На парламентарните избори през май 2007 г. партията успя да събере едва 4,29% от гласовете.