Приятели се завръщат на екран
Приятели се завръщат на екран / снимка: Guliver/Getty Images

След 11 години любимите на милиони зрители по света „Приятели" се завръщат отново заедно на екран, съобщи в. „Индипендънт".

Кортни Кокс, Дженифър Анистън, Лиса Кудрол, Мат Лебланк, Матю Пери и Дейвид Шуимър или Моника, Рейчъл, Фиби, Джоуи, Чандлър и Рос отново ще се съберат за специален двучасов епизод, който е посветен на режисьора Джеймс Бъроус.

Джеймс Бъроус е режисирал 15 епизода от любимия на милиони сериал, включително епизода, в който Рос и Рейчъл си дават почивка от връзката си и в който се ражда една от най-запомнящите се реплики от десетте сезона на „Приятели" -  Ние бяхме скъсали! (We were on a break!).

Дженифър Анистън предвижда заснемането на „златен епизод” от „Приятели”

Заради натоварените графици на актьорите директорът на Ен Би Си Робърт Грийнблат коментира, че всички ще участват, но не знае дали ще успеят да ги съберат в една стая по едно и също време логистично.

Шестимата актьори рядко се събират заедно след края на "Приятели". Анистън, Кокс и Кудроу за последно се появиха заедно през 2014 г. в пародиен скеч с героините им в късното шоу на Джими Кимел.

Специалният епизод ще бъде излъчен по американската телевизия Ен Би Си на 21 февруари.

До момента единствено актьорът Мат Лебланк (Джоуи) коментира новината в социалните мрежи с думите: "Ще си прекараме добре".

Джеймс Бъроус е режисирал също сериалите "Бар "Наздраве", "Фрейзър", "Уил и Грейс".

Най-добрите телевизионни сериали на всички времена

Сериалът "Приятели" се излъчва по телевизионния канал Ен Би Си в периода 1994-2004 година. Негови създатели са Дейвид Крейн и Марта Кауфман. Заснети са 236 епизода. Сериалът е обявен за най-добрия комедиен проект в историята на американската телевизия.

Първият му епизод е гледан от 22 милиона души, а последният - само в САЩ от над 50 милиона души.

През 10-годишното си съществуване "Приятели" печели много награди, сред които 6 статуетки "Еми", 10 награди "Изборът на публиката", "Златен глобус".

През годините неведнъж се появяваха слухове, че Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Матю Пери, Мат Лебланк, Лиса Кудроу и Дейвид Шуимър ще се превъплътят в своите персонажи и на големия екран. Част от актьорите коментираха, че няма смисъл сериалът „Приятели" да се превръща във филм, защото не смятат, че той може да има успех на големия екран.

"Приятели" се завръщат на екран
netinfo