Приятели се събраха за специално шоу (СНИМКИ/ВИДЕО)
Приятели се събраха за специално шоу (СНИМКИ/ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Пет от звездите на хитовия сериал "Приятели" от 90-те години на миналия век се събраха отново за специално двучасово предаване на телевизия Ен Би Си в чест на режисьора Джеймс Бъроус, съобщи Би Би Си.

СНИМКИ: „Приятели" преди и сега: как са се променили актьорите

Специалното предаване събра отново заедно Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Лиса Кудроу, Дейвид Шуимър и Мат Лебланк. Шестият "приятел" Матю Пери пропусна събирането заради ангажименти с театралната му постановка "Краят на копнежа" на лондонския Уест Енд. Пери все пак се включи чрез сателитна връзка, за да представи петимата си колеги и да сподели опита си от работата с режисьора ветеран Джеймс Бъроус.

"Бихме направили всичко за Джим Бъроус, който ни предостави възможността на живота ни. Благодарение на него заедно преживяхме приятелство, семейство, раздели, бебета, изобщо всичко, и освен това изпитахме обичта на целия свят", сподели Дженифър Анистън.

Дамите от хитовия сериал допълниха, че са пренесли екранното си приятелство и в живота. Актрисите с умиление си спомниха как през 10-те години, докато са се снимали в "Приятели", са хапвали един и същ обяд - салата, приготвяна от Анистън.

През последните 40 години 75-годишният Джеймс Бъроус е режисирал стотици епизоди от хитови телевизионни сериали, сред които "Приятели", "Уил и Грейс", "Бар Наздраве", "Такси", "Фрейзър". По време на специалното предаване в негова чест бяха показани клипове и от други поредици, над които той е работил.

На събирането присъстваха и звезди от режисираните от Бъроус сериали "Уил и Грейс" и "Бар Наздраве". В края на специалното телевизионно предаване Джеймс Бъроус излезе на сцената, за да благодари на бившите си колеги за подкрепата.

Най-добрите телевизионни сериали на всички времена

Някои фенове обаче останаха разочаровани от т.нар. "събиране" на любимците им от "Приятели" и побързаха споделят недоволството си в социалните мрежи. От писанията им стана ясно, че почитателите са очаквали реален епизод, отбелязващ събирането на звездите от хитовия сериал, а вместо това е трябвало да гледат трибют.

Източник: БТА