/ Guliver/Getty Images
Малката принцеса Шарлот тръгва по танцовите стъпки на своята баба принцеса Даяна.

СНИМКИ: Очарование в лилаво - Кейт съчета роклята си с Джордж и Шарлот

Херцогинята на Кеймбридж Катрин е разкрила, че 2-годишната й дъщеря вече се учи да танцува и заниманието много й харесва.

Принцеса Даяна беше известна с любовта си към танците и най-вече към балета.

На среща с принцовете Уилям и Хари директорката на Английския национален балет Тамара Рохо е споделила с тях, че много обичани продукции са станали възможни единствено благодарение на дейността на Лейди Ди за набиране на средства за различни танцови компании.

Принц Уилям, херцогиня Катрин, принц Джордж и принцеса Шарлот кацнаха в Берлин
Gulliver/Getty Images

Кейт избра свой начин да изрази почитта си към Даяна (СНИМКИ)

"Имаме много снимки, свидетелстващи за обичта й към танците и балета. Помня, че тя ми показваше балетните си обувки и много се гордееше с тях. Майка ни много обичаше да танцува и беше фантастична танцьорка", е споделил принц Уилям.

Даяна усвои изкуството да носи подходящата рокля за подходящия повод. Тя носеше ярки дрехи, когато посещаваше хосписи, за да изглежда топло и достъпно. При чуждестранни посещения избираше тоалети, вдъхновени от националните цветове, като бялата рокля с червени краски при пътуването й до Япония през 1986 г. Дори си беше забранила ръкавиците, защото обичаше да е в контакт с хората, с които се среща.
Guliver/Getty Images

Животът на принцеса Даяна в 10 важни дати

Любовта към танца не е единственото общо нещо между малката принцеса Шарлот и покойната й баба по бащина линия. В нейна чест и в чест на кралицата дъщерята на херцозите на Кеймбридж е кръстена Шарлот Елизабет Даяна.
БТА