Принц Уилям тайно работил като дърводелец и готвач
Принц Уилям тайно работил като дърводелец и готвач / Guliver/Getty Images

Принц Уилям тайно работил като дърводелец и готвач преди десетина години, след като завършил университетското си образование, съобщава сайтът Контактмюзик.

Той работил инкогнито около седмица и нещо в имението на аристократическия замък Чатсуърт в графство Дарбишър. Две седмици след като се дипломирал през 2005 г., тогава 23-годишният принц започнал работа в замъка на графа и графинята на Девъншър. Той правел плодови курабийки в кухнята на имението.

Тези подробности бяха разкрити в книгата на Кристин Робинсън, посветена на замъка Чатсуърт. Авторката работила в продължение на 40 години в него. Тя станала свидетелка на пристигането на принца, който отначало се трудел в градината, след това преминал в кухнята. Там помагал на готвачите в приготвянето на плодови курабийки и на кифли с пълнеж от наденички. Той бил облечен като всички останали работници и се хранел с тях с пържена риба и картофки. В замъка щели да играят балетна постановка и сцената се оказала твърде тясна. Тогава принц Уилям влязъл в ролята на дърводелец и помогнал за разширяването й, пренасяйки дъски и талпи.

Замъкът Чатсуърт е туристическа атракция и е отворен за публиката. Мнозина от посетителите, сред които две възрастни дами, направили забележка на младия принц, че просто е двойник на сина на Чарлз и Даяна. Той под сурдинка им признал, че "грешката им е вярна".

Източник: БТА