Принц Уилям сготви индийския специалитет доса в Мумбай (СНИМКИ)
Принц Уилям сготви индийския специалитет доса в Мумбай (СНИМКИ) / Guliver/Getty Images

Принц Уилям успя да сготви индийския специалитет доса в Мумбай, след като се срещна, заедно със съпругата си, с най-големия им почитател в Индия, който осъществи мечтата си да бъде приет от кралската двойка на 93 години, предават Франс прес и Асошиейтед прес.

Принц Уилям и съпругата му Катрин пристигнаха на посещение в Индия

Британският престолонаследник се срещна с млади предприемачи и изобретатели в мегаполиса в западната част на Индия. Той приготви саморъчно известната индийска палачинка доса, като си послужи с иновационния уред "DosaMatic". "Херцогът на Кеймбридж довери, че би бил щастлив да притежава такъв уред в двореца си", каза изобретателят на устройството Ешвар Викас пред медиите.

Принц Уилям сготви индийския специалитет доса в Мумбай (СНИМКИ)
netinfo
В неделя вечерта кралската двойка се срещна с Боман Кохинор, собственикът на най-известното кафене на общността парси в Мумбай. 93-годишният съдържател на заведението е известен с това, че е най-големият фен на британското кралско семейство в Индия. Огромни постери на херцозите от Кеймбридж украсяват заведението му.Кохинор успя да осъществи отколешната си мечта, след като бе поканен да посети кралската двойка в хотела им.

През февруари дворецът Кенсингтън съобщи, че принц Уилям и херцогиня Катрин ще посетят Тадж Махал в Индия

Принц Уилям се качи зад волана на симулатор на състезателен автомобил. Той се срещна с индийските предприемачи, които конструират електромобили с външен вид на болиди от Формула 1.

Принц Уилям сготви индийския специалитет доса в Мумбай (СНИМКИ)
netinfo
Британските херцози след това посетиха Делхи. Там те отдадоха почит на бащата на индийската независимост Махатма Ганди. Вечерта кралската двойка ще присъства на прием, посветен на кръглия юбилей на кралица Елизабет Втора.

Източник: БТА