Принц Хари
Принц Хари / Gulliver/Getty Images
Британският принц Хари съди "Асошиейтед нюзпейпърс" за клевета заради статия, че се е опитал да скрие от обществеността подробностите от съдебната си битка, целяща да си върне полицейската охрана, съобщи Ройтерс. 

Внукът на Елизабет Втора и американската му съпруга се отказаха от кралските си задължения през 2020 г., за да започнат нови кариери в Лос Анджелис. Оттогава те разчитат на частна охрана.

Адвокатите на Хари казаха през януари, че по този начин принцът не получава необходимата защита, когато посещава Великобритания и той иска да плаща за полицейска охрана. 

Хари съди в. "Мейл он сънди" за статия, публикувана на 20 февруари, която твърди, че той е поискал решение за поверителност на документите и изявленията на свидетелите, твърди запознат източник. 

Говорител на Хари обаче отказа да уточни кое е изданието и причината за делото. "Асошиейтед нюзпейпърс" издава в. "Дейли мейл" и "Мейл от сънди". Компанията отказа коментар.
 
Хари и съпругата му Меган, известни преди като херцог и херцогиня на Съсекс, отидоха да живеят в Калифорния преди две години, за да бъдат по-независими.
Хари е казвал, че се е отказал от кралските си задължения заради "токсичната" британска преса, която съсипва психичното му здраве. 

Меган спечели дело срещу в. "Мейл он сънди" миналата година, след като вестникът отпечата откъси от нейно писмо от 2018 г. до баща ѝ, с когото е в лоши отношения. 
 
БТА