Новото популярно приложение във Facebook, което "състарява" снимките на хората, може да крие неподозирани опасности, пише „Индипендънт“.

Приложението ФейсАп (FaceApp), което използва изкуствен интелект, за да преправи снимка на потребителя, който може да види как ще изглежда като по-възрастен или като човек от другия пол, потенциално заплашва сигурността на потребителите в интернет.
 
 

Have you tried the Viral FaceApp challenge?

Публикувахте от Gulf News в Сряда, 17 юли 2019 г.

За да бъде обработена снимката, тя трябва да бъде изпратена до сървърите на руските създатели на приложението.

В споразумението, което се предлага на потребителите се казва, че те отстъпват на създателите на ФейсАп всички права да правят със снимката каквото пожелаят.

Може да се окаже, че снимка, която потребител е изпратил, смятайки че тя ще остане частна собственост, се използва в публичното пространство от ФейсАп, за каквото от компанията преценят.
 
 

We got some of the Morning Blend team to take the #FaceApp challenge! Who do you think aged like a fine wine?? I LOOK SO...

Публикувахте от Carlos Herrera в Сряда, 17 юли 2019 г.

За създателите на приложението не се знае практически нищо, освен че са от Русия.

Туит, споделен от хиляди в мрежата твърди, че в момента, в който започнете да избирате коя от снимките в телефона си да изпратите за обработка, ФейАп получава достъп до всичките ви снимки.

Редица известни личности публикуваха снимки, които са преправили чрез ФейсАп, сред тях са музикантите Дрейк и Джонас брадърс.
БГНЕС