/ iStock
При избора на прическа е важно да се вземат предвид не само модните тенденции, но и възрастта на жената. Всяка възраст има своите особености и нужди, които не трябва да се изпускат. 

Ето някои примери за това каква прическа би била подходяща за различни възрастови групи:

1. През 20-те години

В тази възраст жените обикновено имат по-експериментален подход към прическите си. Можете да се забавлявате с различни дължини и цветове на косата, като избирате модерни и свежи стилове.

к
iStock

2. През 30-те години

В тази възраст е важно да се поддържа професионален и стилен вид. Практични и лесни за поддръжка прически, като леки слоеве, са отличен избор.

к
iStock

3. През 40-те години

С годините кожата и косата започват да губят еластичността си, затова е добре да се избере прическа, която придава обем и плътност на косата. Средни дължини и слоеве са подходящи за тази възраст.

к
iStock

4. През 50-те години и нагоре

В по-зряла възраст е важно да се избере прическа, която придава елегантност и стил. Късите прически, като пикси боб, са отличен избор за жени над 50 години.

к
iStock

Важно е да се има предвид, че жената трябва да се чувства уверена и комфортно с избраната прическа, независимо от възрастта си. В крайна сметка, всяка жена заслужава да изглежда стилно и привлекателно във всяка възраст.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня