През кой сезон рискът от изневяра е най-голям?
През кой сезон рискът от изневяра е най-голям? / Thinkstock/Getty Images

През зимата рискът да ни изневерят се увеличава двойно установи сайтът за извънбрачни запознанства IllicitEncounters, цитиран от в. "Дейли мирър".

Специалисти от портала установили това по удвояването на заявките за кръшкане през този период на годината. Психологически тази повишена активност се обуславя от повечето тъмни часове през денонощието и свързаното с тях чувство за тъга. Естественият им контрапункт се оказвало извънбрачното приключение.

Кръшкачите са най-безмилостни, когато на тях им изневерят

Смяната на часа и връщането на стрелките на часовниците назад също играела известна роля в това отношение. Мрачните и тъмни следобеди не носят радост на хората, които са си вкъщи и безкрайно дълго очакват партньора да се завърне от работа. Точно в тези мигове мнозина осъзнават колко разсипан е бракът им и започват да търсят щастието другаде.

Разкриха защо мъжете са по-склонни да прощават изневяра

"Какво по-добро от това да подгрееш студените зимни вечери с изпепеляваща любовна авантюра!", коментира специалистът от сайта за изневери Крисчън Грант. Според проведена анкета сред 500 души, 79 процента от респондентите доверили, че е по-лесно да се кръшка след смяната на времето.

И още:

Четири признака, които издават кръшкачите

Ето как обувките издават кръшкачите

Шест вида изневяра и причините за нея

Източник: БТА