Прессекретарят на Плевнелиев отнесе „Златен скункс”
Прессекретарят на Плевнелиев отнесе „Златен скункс” / снимка: БГНЕС, архив

Прессекретарят на президента на България Росен Плевнелиев се сдоби със "Златния скункс" на "Господари на ефира", съобщиха от предаването.

Поводът култовата статуетката да се озове в ръцете на Мария Иванова е гафът със снимката на Колорадо по време на първото новогодишно обръщение на Росен Плевнелиев като президент. Иванова е приела "скункса" и е изразила съжаление за „допуснатата нелепа грешка, която засенчи хубавите намерения речта на държавния глава да бъде по-различна от обикновено", заявяват от предаването.

Президентът отправи новогодишните си пожелания към нацията от библиотеката на Софийския университет. Речта бе съпроводена от снимки на значимите български събития на 2012 г. - наводнението в село Бисер, земетресението в Перник, деца-златни математици, героят Марио от дома в Белоградчик и др. В словото си президентът описа България с думите, че е „от най-старите държави в Европа, с древна култура, богата история и неповторима природа", които думи бяха изречени на фона на Царевец в Търново, а след него - красивият пейзаж на заснежени планински склонове - пейзаж от Скалистите планини в Колорадо, Северна Америка.