Предупредиха жените в Иран да се пазят от камери
Предупредиха жените в Иран да се пазят от камери / netinfo

Иранските жени бяха предупредени да се пазят от камери, които могат да бъдат скрити на места, където те се събличат, например в пробните на магазините, в спортните зали и басейните.

Началникът на иранската полиция Исмаил Ахмади Микадам заяви, че някои собственици на магазини сами монтират подобни камери. Иранските власти искат да сложат край на разпространяването на тайно заснети порнографски филми, които се продават на DVD по пазарите и в Интернет.

Звездата в местния телевизионен сериал Захра Амир Ибрахими е заплашена от бой с камшик поради това, че наскоро бе разпространен филм, в който жена прави секс. По данни на британския вестник “Гардиън” обаче Захра отрича, че на видеото е заснета тя. Според нея филмът е заснет от отмъстителния й годеник.

Суровите закони за обществения морал, които действат в Иран, забраняват извънбрачния секс. Президентът на страната Махмуд Ахмадинеджад провежда активна кампания за изкореняване на нежеланото влияние на западната култура. През миналата година в ефира на държавните телевизионни и радио компании бе забранена западната и “неприличната” музика. Дискове с любителски порнографски видеофилми се появяват все по-често в страната.