Представят новия модел Lamborghini за 1 млн. евро
Представят новия модел Lamborghini за 1 млн. евро / снимка: БГНЕС
"Lamborghini Reventòn" е новият модел на легендарната кола, който ще бъде представен на Автосалон 2007 във Франкфурт. Само 20 коли от този вид ще бъдат произведени, като всяка от тях ще струва един милион евро без таксите, съобщава ProntoSofia.

„Ламборгини Ревентон“ е автомобил с ексклузивни, уникални и екстремни характеристики. В същото време той е и произведение на изкуството, затова и решението на марката колата да бъде произведена в ограничено количество. Дизайнът на модела се вдъхновява от съвременната аеронавтика.

Чувствената и провокативна кола е проектирана от дизайнерите в Центъра по стил на „Ламборгини“ в Сант Агата Болониезе, където е седалището на фирмата. Всички експерти са категорични, че в този случай става въпрос за произведение на haute couture.

И сегашният модел се базира на Murcielago LP640, но дизайнът е доста обновен. Външната облицовка е реализирана на базата на въглеродна фибра, която е стабилна и лека в същото време. Предната част на колата пък наподобява стрела. Вратите се отварят в посока нагоре - този елемент е символ на марката. Колата мечта развива 340 км в час. Моторът е 12-цилиндров от 6,5 л, 650 CV. Цветът на колата също е уникален – матиран сиво зеленикав.