Представиха онлайн софтуеър за композиране на музика
Представиха онлайн софтуеър за композиране на музика / netinfo

Китаристът на легендарната британска банда The Who Пийт Таунсенд представи интернет-базиран софтуеър, който ще позволява на феновете сами да композират парчета само с натискане на един бутон.

Според Таунсенд възможността за запис на глас, дигиталният образ и ритъмът, които включва програмата "Method" ще позволят създаването на спонтанна дигитална музика и всеки, който иска, ще може да е композитор, а може би и рок-звезда.

Можете да въведете информация и в крайна сметка да получите музика. Няма нищо по-просто от това, обяснява Таунсенд. Проектът е разработен от математика и композитор Лорънс Бол и програмиста Дейв Сноудън.

От 1 май потребителите ще имат свободен достъп до него на сайта http://www.lifehouse-method.com за срок от три месеца и ще могат да правят инструментални записи, които да разпращат чрез e-mail-и или да качват на други сайтове.

От 1 август обаче ще бъде въведен абонамент за услугата, допълва БГНЕС. Освен това Таунсенд смята да използва някои от композициите, да им добави ритъм и други инструменти и да направи по-сложни парчета от тях, които дори може да бъдат включени в бъдещи албуми.