/ Thinkstock/Getty Images
Днес на търг в Кент, Англия ще бъде предложен фотоалбум на Адолф Хитлер, съдържащ лични снимки на фюрера и неговите приближени. Експерти залагат, че рядката историческа находка ще бъде продадена за най-малко 18 000 долара, предава ТАСС.
 
Секретни документи разкриват мащабните проекти на Третия райх (ВИДЕО)

По данни на аукционната къща "Си енд Ти Окшънс", която провежда търга, албумът е бил открит още през 1945 г. от съветски войник в бункера на райхспрезидента. По-точно - в спалнята на съпругата му Ева Браун. Впоследствие войникът е предложил откритието си на британския фотограф Едуард Дийн и телевизионния оператор Ричард Димбълби, но то не е било показано пред обществеността. В момента безценният предмет принадлежи на частен колекционер, чиято самоличност се пази в тайна.
 
Историкът Томас Уебър с ново разкритие за Хитлер

"Снимките, които ще видите в този албум излъчват естественост, спокойствие, някои от тях дори са забавни. Никоя от тях обаче не е можело да се публикува. За времето си те са били твърде откровени", споделя Тим Харпър от "Си енд Ти Окшънс".
 
На някои от фотографиите Хитлер е изобразен с хора от близкото си обкръжение като Пол Гьобелс, Херман Гьоринг и Хайнрих Химлер.
 
БГНЕС