Предаването „Витамин превзе ефира на БНТ
Предаването „Витамин превзе ефира на БНТ / снимки: Sofia Photo Agency

Летният сутрешен блок "Витамин" на Дарик радио вече се предава на живо по Българската национална телевизия. От 9 до 13 август, от 8 до 9 часа БНТ излъчва от студиото на Дарик. Водещ е Михаил Дюзев.

Предаването Витамин" превзе ефира на БНТ
netinfo

Целият екип на Дарик е "превключил" на телевизионна вълна и работи усилено за съвместния проект.

Първият гост на лятното радио-телевизионно предаване бе синоптикът Минчо Празников, който разкри, че в края на седмицата ни очакват горещи дни. Той разказа интересни истории и си спомни как се е правила прогнозата за времето преди години.

Във вторник гости на Михаил Дюзев бяха треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов и отговорникът за ЦСКА и главен редактор на Gong.bg Николай Александров. Разговорът започна с това какво в миналото свързва Ники и Тити, като след това двамата не пропуснаха да се заядат един друг за любимия отбор. Александров и Папазов споделиха мисли за състоянието на футболните ЦСКА и Левски, за националните отбори на България по баскетбол и по футбол и по още много други спортни теми.

В третия ден на съвместния проект в предаването специално участие взеха кметът на Варна Кирил Йорданов и главният пилот и летателен директор на „Авиоотряд 28" Тодор Бояджиев. Кметът на морската столица видя Варна от птичи поглед с нюзкоптера на Дарик и сподели някои от плановете за развитие на града, а Тодор Бояджиев разказа за парка на авиоотряда, за това може ли един пилот да управлява и самолет, и хеликоптер.

Специален гост в четвъртък на съвместния проект на Дарик и БНТ бе еврокомисарят отговарящ за международното сътрудничество, хеманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева. Тя каза, че Европейската комисия съдейства за извеждането на деца и пожарникари от опасните зони в Русия на територията на държави-членки. По думите й Европа е там, където е от полза за Русия в борбата с пожарите. Европейската комисия е в готовност да предостави нужната техническа помощ за справяне с пожарите в Русия, обясни еврокомисарят. Георгиева каза, че вниманието е насочено и към наводненията в Пакистан, като за азиатската държава са отпуснати общо 40 милиона евро за справяне с наводненията, които са засегнали 11-12 млн. души. Георгиева допълни, че в правомощията на нейния ресор е при криза да одобри до 3 милиона евро в рамките на 24 часа, с които да бъде оказана помощ на дадена държава. Разполагаемият ресурс за една година е около 1 милиард евро.

Всеки делничен ден в студиото на "Витамин" ще бъдат поканени специални гости. Зрителите могат да видят запазените елементи на сутрешното шоу, което досега почитателите на предаването само са слушали по Дарик.

Предаването Витамин" превзе ефира на БНТ
netinfo

Предаването "Витамин" на Дарик ще се излъчва по БНТ и от 23 до 27 август. Тогава пред микрофона ще застане Драгомир Симеонов.