Правят филм за пророк Мохамед
Правят филм за пророк Мохамед / снимка: БГНЕС

Игрален филм за живота на пророк Мохамед скоро ще навлезе в снимачен период, информира телевизионното предаването за шоубизнес „Е!“. Това ще бъде вторият филм, правен от арабски продуценти, но дублиран на английски език.

„Посланикът на мира“ ще бъде римейк на „Посланието“ на Мустафа Акад от 1977 г. Тогава в ролята на Мохамед се превъплъти Антъни Куин, сдобил се заради филма с хиляди почитатели в арабския свят. Холивудският режисьор и продуцент Акад, със сирийски произход и известен най-вече с хорър-поредицата „Хелоуин“, бе убит при атентат на „Ал Кайда“ в луксозен хотел в столицата на Йордания Аман през 2005 г.

„Разликите между нашия филм и оригинала на Акад ще бъдат големи, но предимно в техническо отношение“, казва продуцентът на „Посланикът на мира“ Оскар Загхби. Във филма от 1977 г. Пророкът и сподвижниците му говорят зад кадър, като лицата им не се показват нито веднъж.

"В нашия филм няма да е така. Освен това при заснемането и монтирането на филма ще бъдат използвани най-модерни технологии в киното“, казва Загхби. „Посланика на мира“ ще се снима предимно в градовете, изиграли най-голяма роля в живота на Мохамед – свещените за исляма Мека и Медина, допълва БГНЕС.